Päiväkodit

Suomalais-venäläiset päiväkodit(Helsinki)

Päiväkoti Mishutka

Hyvät ystävät,

Meillä on ilo ilmoittaa, että 1. tammikuuta 2016 avautuu uusi päiväkoti «Mishutka» Puistolassa.

Olemme kaikki tietosia siitä, että 90-luvun alussa Suomeen oli tullut paljon venäläisiä maahanmuuttajia. Monet perheet sulautuivat uuteen elämään ja aika myöhässä vanhemmat huomasivat, että lapset olivat unohtaneet melkein kokonaan oman äidinkielensä. Nyt ne nuoret ovat jo aikuisia ja tuovat lapsiaan päiväkotiimme pyytäen apua opettaakseen niille venäjän kieltä. Tämän vuoksi päätimme perustaa Puistolaan venäjänkielisen yksikön. Meidän kasvattajien tehtävä on ylläpitää venäjän kielen taitoa ja opettaa lapsille venäjän kulttuuria ja tapoja.

Muutama vuosi sitten meidän opettajamme osallistuivat kansainväliseen projektiin nimeltään LIGHT. Kolmen vuoden työn tulos oli valmis kaksikielisen päiväkodin toimintamalli. Tärkeintä meille oli tutustua kaksikielisiin päiväkoteihin Itävallassa, Saksassa, Kyproksessa ja Ranskassa. Käyttäen meidän omia oppeja sekä muiden eurooppalaisten kollegoiden kokemuksia, saimme aikaiseksi «Mishutkan» kasvatus- ja opetusohjelman, jossa tärkeimpänä huomiona on lapsen henkilökohtainen kehityssuunnitelma. Tällä hetkellä koko Suomessa aloitetaan etsimään erilaisia alakoululaisten opetusmahdollisuuksia, ja painotus siirretään nimenomaan lapsen kehitykseen ja opetukseen, eikä vain kasvatukseen, niin kuin ennen.  Tässä asiassa päiväkotejamme ovat ajan tasalla tai ollaan jopa edelläkävijöitä.

Lapset kasvavat vaativassa monikielisessä ympäristössä, joten on tärkeää kehittää heidän luovaa ja abstraktia ajattelutapaa. Kyseiselle kehitykselle auttavat puheen harjoitus, musiikki ja näytteleminen. Tämä kaikki sisältyy meidän opetusohjelmaan. Sen lisäksi siihen kuuluu myös liikunta ja visuaalinen orientaatio, kuvaamataito ja askartelu, esikoulu matematiikka ja tutustuminen lähiympäristöön.

Ymmärrämme että on mahdotonta elää ympäristössä olematta vapaa siitä, sen takia koko ohjelma on suunniteltu kaksikieliseksi. Käytämme ”suihkukieli” metodiikkaa.

Meidän  suunnitteilla on myös iltaryhmä, jossa lapsia hoidetaan klo 21 saakka. Kaiken lisäksi tarjoamme vielä ”ei-päiväkotilaisia” tapahtumia. Päivähoidon lisäksi tarjolla on venäjänkielisiä aktiviteetteja kiinnostuneille, jossa voi harjoittaa lisäkehitystä.

Meille voi nyt jo tulla kyselemään apua venäjän kielen opetukseen lapselle, iästä riippumatta. Meillä on myös opettajia jotka voi pitää piirustus-, musiikki- ja kielikerhoja. Olemme myös valmiita isännöimään harrastuspiirejä.

Siitä huolimatta, että päiväkoti aloittaa toimintansa vasta 1.tammikuuta, otamme jo vastaan venäjän kielisiä lapsia. Ensimmäinen ryhmä aloitti jo viereisessä tilassa, jossa toimi kaksikielinen päiväkoti (suomi-englanti).

Meillä työskentelee opettajat, joilla on laaja kokemus työskentelystä Venäjällä ja Suomessa. Tiedämme, mitä ja miten pitää tehdä, jotta tulevaisuudessa lapset voisivat säilyttää oman perheen identiteettinsä  suomalaisessa ympäristössä.

Kaikkiin kysymyksiinne olemme valmiita vastaamaan sähköpostitse tai puhelimitse. Avoimista ovista kerromme tarkemmin myöhemmin.

Tervetuloa!

Svetlana Ostrovskaja

Lastentarhanopettaja, venäjänkielen opettaja

p. 050 5738 326, www.newkids.fi

 

Yhteydenotto

Mishutka

Hatuntekijänkuja 7-9, Helsinki 00750

Marina Paukku

Puh. (+358) 40 913 6261

mishutka@newgenerationkids.fi

 

 

Palaa